Karalábé krémleves baconchips-szel
Böjti időszakban hálás dolog, amikor a konyhakert még ad friss hozzávalókat. Mivel a karalábé az enyhe télnek és a takarásnak köszönhetően még mindig szinte zsenge a kertben, így abból készült krémleves.
- 1 evőkanál zsíron megdinsztelünk
- 2 közepes nagyságú apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadunk
- 3 gerezd aprított fokhagymát.
- 50dkg karalábét felkockázva szintén hozzáadunk és felöntjük
- 1 liter vízzel. Beledobunk
- 2 húsleveskockát felforraljuk, majd teszünk bele
- 25dkg kockára vágott krumplit is.
Így együtt puhára főzzük a zöldségeket. Ízesíthetjük még kevés
- sóval és
- őrölt szerecsendiót mindenképpen adjunk hozzá.
Ha megpuhultak a zöldségek, botmixerrel egyneműsítjük és azért, hogy azok is jószívvel megegyék, akik nem böjtölnek, baconchips-szel tálaljuk.
A baconchips-hez a szeletelt szalonnát 3 ujjnyi vastagságra vágjuk és teflonserpenyőben egyesével letéve addig sütjük, míg ropogóssá válik. A megmaradt zsiradékot későbbi felhasználásra eltesszük, így semmi nem vész kárba.
A krémleves kalóriaértéke 43 kcal/100gr természetesen a bacon nélkül.