Stefánia - nem a szokványos módon
Nagyon szeretjük a Stefániát, de sajnos nem volt itthon elég tojás, hogy jól telepakoljam a közepét.
Igy egy hirtelen ötlettől vezérelve és mivel soha nem voltam ellene az újításoknak, csirkemájat göngyöltem bacon szalonnába és a darált húsos masszát ezzel töltöttem meg.
A fasírt alaphoz a következő alapanyagokat használtam :
- 0,5kg darált hús
- 1 tojás
- só, bors, őrölt piros paprika
- petrezselyem zöldje apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, kis fej vöröshagyma reszelve
- 1 áztatott zsemle jól kinyomkodva a vizet belőle
alternatív megoldások:
- zsemle helyett zsemlemorzsa vagy kukoricadara, amennyit felvesz
- fűszerekkel bátran lehet kísérletezni pl medvehagyma, tárkony, kevés kakukkfű is szokott belekerülni
mindezeket alaposan összegyúrtam és a felét egy zsírpapírral kibélelt őzgerintformába egyengettem, majd sorban beleültettem a baconba tekert csirkemájakat. A májat előtte majorannával hintettem meg, Befedtem a maradék fasírtmasszával és irány a sütő. 200 fokon szoktam sütni, amíg a teteje szép pirosas kérget kap.
Tálalhatjuk bármilyen zöldésgkörettel, krumplipürével, sült burgonyával, de passzol hozzá a rizs, a bulgur vagy a hajdina is.