Torta di mele stile italiano
Túl sok alma volt itthon, féltem, hogy esetleg elkezdenek romlani. Ezt azonban nem hagyhatjuk, így gyorsan, hamar kettőt be is áldoztam a sütiistennő oltárán. Így született meg a fenti névre keresztelt almatorta:
- Összekeverünk 100 gr puha vajat,
- 250gr lisztet,
- 2 teáskanál sütőport,
- csipet sót,
- 150gr cukrot,
- 2 tojást,
- 1 citrom reszelt héját és
- egy vaníliás cukrot. Hozzáadunk
- 75ml tejet és szép simára keverjük.
- 1 almát meghámozva, apró kockákra vágva a tésztához adjuk.
Vajjal kikent, lisztezett kapcsos formába öntjük, majd
- egy másik almát (én nem hámoztam ezt meg),vékony szeletekre vágva a tészta tetejére rakosgatjuk és megszórjuk
- 1 teáskanál porcukor és
- egy fél teáskanál őrölt fahéj keverékével.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt aranyszínűre sütjük.
218kcal/100gr. Nem egy diétás finomság, de megéri elkészíteni, és akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét.