Ubis céklasaláta tonhallal
Nagy rajongója vagyok az orosz konyhának, és mint tudjuk, náluk a cékla rendszeresen előfordul az ételekben, valamint a salátáik is igen sokfélék és változatosak.
Az idén is nagyon szép termést produkált a cékla a kertemben, melynek csak egy részét szedtem fel ősszel, a többit bent hagytam a földben és kellően vastag réteg káposztalevéllel takartam, így nem fagyott el és még mindig frissen tudom felhasználni. A káposztalevél takarás egyébként teljesen spontán jött, amikor savanyúkáposztának való fejeket szedtem fel még az ősszel, nem akartam fölösleges növényi részeket bevinni a konyhába, így ott a kertben azon nyomban megszabadítottam a fejeket a fölösleges külső levelektől, Aztán, mivel elég nagy mennyiség jött össze, rögtön be is fedtem velük a még földben lévő céklát, paszternákot, sárgarépát. A művelet hatásos volt, a mai napig friss zöldségeket tudok felhasználni a főzőcskézéseimhez.
A mai salátánkhoz
- 240 gr főtt céklát
- 240 gr csemegeuborkát
nagy lyukú reszelőn lereszeltem és hozzáadtam
- 100 gr eredeti orosz majonézt ( természetesen itthonival helyettesíthető)
- kb fél mokkáskanál sót , de ez ízlés kérdése illetve függ a cékla cukortartalmától is
Jól összekeverve a hozzávalókat már így is egy csodás ízvilágú salátát kapunk, ám úgy gondoltam, kissé még tartalmasabbá tehetem egy kis tonhal konzervvel, így került bele
- egy doboz Marinna tonhal konzerv is
Ezt is jól belekevertem, és néhány órára hűtőbe tettem, így az ízek is tökéletesen összeértek.
Energiatartalom 100 gr termékben: 115kcal