2021. már 17.

Mézes-mustáros csirkecombok sütőben sütve

írta: Heqet09
Mézes-mustáros csirkecombok sütőben sütve

Aki szereti  a távol-keleties ízvilágot, biztosan nagyon fogja ezt a csirkecombból készített fogást is kedvelni.

Hozzávalók:

  • 8db csirke alsócomb
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mustár
  • só, bors
  • 1 evőkanál olaj v. olvasztott zsír
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • rozmaring ( elhagyható)

A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és kicsit pihentetjük a fűszerben A mézet összekeverjük a mustárral, az olajjal, a lereszelt fokhagymával, majd ezzel a mártással bekenjük a combokat, figyelve rá, hogy mindenhova jusson belőle.

Az így előkészített húst zsiradékkal kikent sütőtálba vagy tepsibe helyezzük, adunk hozzá kb 1 dl vizet és alufóliával befedjük. 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, míg a husi megpuhul. Ekkor levesszük róla a fóliát és további 10-15 percig pirítjuk, hogy színt és kissé ropogós bundát kapjon. Tálaláskor apróra morzsolt rozmaringgal bolondíthatjuk meg és köretként pl rizst adhatunk hozzá.

20160405_192551.jpg

 

Szólj hozzá

konyha csirkecomb mézes-mustáros