Mézes-mustáros csirkecombok sütőben sütve
Aki szereti a távol-keleties ízvilágot, biztosan nagyon fogja ezt a csirkecombból készített fogást is kedvelni.
Hozzávalók:
- 8db csirke alsócomb
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál mustár
- só, bors
- 1 evőkanál olaj v. olvasztott zsír
- 2-3 gerezd fokhagyma
- rozmaring ( elhagyható)
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és kicsit pihentetjük a fűszerben A mézet összekeverjük a mustárral, az olajjal, a lereszelt fokhagymával, majd ezzel a mártással bekenjük a combokat, figyelve rá, hogy mindenhova jusson belőle.
Az így előkészített húst zsiradékkal kikent sütőtálba vagy tepsibe helyezzük, adunk hozzá kb 1 dl vizet és alufóliával befedjük. 180 fokos sütőben kb 40 percig sütjük, míg a husi megpuhul. Ekkor levesszük róla a fóliát és további 10-15 percig pirítjuk, hogy színt és kissé ropogós bundát kapjon. Tálaláskor apróra morzsolt rozmaringgal bolondíthatjuk meg és köretként pl rizst adhatunk hozzá.