2021. feb 04.

Cigánypecsenye

írta: Heqet09
Cigánypecsenye

Hozzávalók: 

Sertés karaj vagy tarja ( mennyiség egyéni)
Füstölt szalonna
só, bors, őrölt fűszerpaprika, fokhagyma, tojás tükörtojáshoz

A szalonnából csíkokat vágok és kakastaréj-szerűen bevagdosom, majd kisütöm.

20201004_170910.jpg
A húst felszeletelem és kiklopfolom, sóval, borssal ízesítem és a szalonna kisült zsírjában megsütöm.
Ha megsültek a szeletek, őrölt pirospaprikával meghintem a tetejét, a zúzott  fokhagymát kevés zsírral összekeverem, majd azzal jól bekenem a húsdarabokat. 

20201004_172330.jpg
A kakastaréj szalonnát a hússzeletek tetejére helyezve tálalom. Egy serpenyőben tükörtojást készítek és azokat is a sültek tetejére halmozom. 
Köretként leginkább a sültkrumpli illik hozzá, de rizzsel, bulgurral fogyasztva is tökéletes. 
Kertben szedett friss zöldségekből készített savanyúsággal kínáljuk! 

20201004_174102.jpg

20201004_180735.jpg

 

Szólj hozzá

konyha szalonna sertéshús sültek reg-enoros recept cigánypecsemye