Cigánypecsenye
Hozzávalók:
Sertés karaj vagy tarja ( mennyiség egyéni)
Füstölt szalonna
só, bors, őrölt fűszerpaprika, fokhagyma, tojás tükörtojáshoz
A szalonnából csíkokat vágok és kakastaréj-szerűen bevagdosom, majd kisütöm.
A húst felszeletelem és kiklopfolom, sóval, borssal ízesítem és a szalonna kisült zsírjában megsütöm.
Ha megsültek a szeletek, őrölt pirospaprikával meghintem a tetejét, a zúzott fokhagymát kevés zsírral összekeverem, majd azzal jól bekenem a húsdarabokat.
A kakastaréj szalonnát a hússzeletek tetejére helyezve tálalom. Egy serpenyőben tükörtojást készítek és azokat is a sültek tetejére halmozom.
Köretként leginkább a sültkrumpli illik hozzá, de rizzsel, bulgurral fogyasztva is tökéletes.
Kertben szedett friss zöldségekből készített savanyúsággal kínáljuk!