2021. már 19.

Bőrös sertéscomb vele sült burgonyával

írta: Heqet09
Bőrös sertéscomb vele sült burgonyával

20190601_173955.jpgKiváló élvezeti értékkel rendelkező fogás, amely bármely alkalomra megállja a helyét konyhánk asztalán, legyen az hétköznap vagy ünnep.

Hozzávalók: 

  • bőrös sertéscomb
  • só, bors, köménymag, sok-sok fokhagyma, apróbb vörös vagy fehér hagyma
  • burgonya -  apróbbak, amiket így nem szükséges hasábokra vágni

A combot só és őrölt bors keverékével szórjuk meg, majd a reszelt fokhagymával is alaposan dörzsöljük be, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön a fűszerekből. Végül köménymagot adunk még hozzá, lehet őröltet is, én inkább az egészet használom.

Az apró burgonyákat meghámozzuk, egy tálban ilyenkor sült krumpli fűszerkeveréket szórok rá és jó összekeverem. Tepsibe helyezzük a húst, köré halmozzuk a burgonyát és az apró vörös vagy fehér hagymákat.

2dl vizet alátöltve, alufóliával letakarva 200 fokos sütőben kb egy órát sütöm így, majd a fóliát levéve a hús teljes puhulásáig hagyom a sütőben úgy, hogy az utolsó 5-10 percre felteszem a hőmérsékletet 250 fokra, hogy a bőr jó ropogósra süljön és a hús teteje is megpiruljon.

Szólj hozzá

burgonya konyha sertéshús sültek