Bodzavirág palacsinta
Nevezhetném rántott bodzavirágnak is, de mivel sűrű palacsintatészta felhasználásával készül, így erre kereszteltem.
A bodzavirág hasznosításának sok módját ismerjük, ez a finomság azonban talán mégsem elég közismert. Pedig méltán előkelő pozíciót foglalhat el a desszertek rangsorában. Elkészítése pofonegyszerű. Teljesen kinyílott virágernyőket használjunk hozzá, lehetőség szerint nem szennyezett környezetből szedjük, tehát ne forgalmas utak szomszédságából. Én kb 5 centis szárral szoktam leszedni, hogy a mártogatásnál könnyebb legyen vele bánni. Később ezt a szármaradványt könnyen le lehet róla törni.
Sűrű palacsintatésztát készítünk, és zsiradékot hevítünk, majd a virágtányérokat belemártjuk a tésztába és a forró zsiradékban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges zsír v olaj lecsöpögjön róla, s még melegen meghintjük fahéjjal ízesített cukorral. Frissen fogyasztva a legkiválóbb, de ha marad belőle, másnap, akár hidegen is kellemes harapnivaló. Mi ilyenkor lekvárral szoktuk megkenni.