Spenótos, tonhalas bulgur
Február közepe van,és a kertünk kéthetente ad egy jó adag spenótot. Nyáron hagytam felmagzani egy sort, mely elpotyogtatta magját és egész télen ellát bennünket friss áruval.
A mai menü spenótos, tonhalas bulgur lett, amely első falattól szerelemmé vált!
Az elkészítése:
- 1 liter felforralt vizbe dobunk 2 zöldségleves kockát
- 1 csg bulgurt (500gr) beleöntjük a forrásban lévő vízbe és lefedjük.
- 1 ek zsíron 6 gerezd reszelt fokhagymát kissé átpirítunk
- 35dkg laskára vágott friss spenótot hozzáadunk,
- Sózzuk (1teáskanál)
- Őrölt szerecsendiót szórunk rá (1kávéskanál)
- Az egészet jól átpároljuk, hogy a spenót megfonnyadjon
- 1 tonhalas konzervet hozzáadunk, majd
- Az időközben megpuhult bulgurt belekeverjük
Mindössze ennyi a művelet. Ezt követően nagy önfegyelmet tanúsítva uralkodunk magunkon, hogy ne faljuk be az egészet!