Narancsos kuglóf
gyors és egyszerű elkészítés - nagyon finom!
Ez a süti is a gyorsan elkészíthető nassolnivalók táborát erősíti.
Hozzávalók:
- 1 narancsból nyert narancshéj - reszelve
- 1 narancsból nyert narancslé
- 1 citromból nyert citromhéj - reszelve
- 1 citromból nyert citromlé
- 25 dkg vaj
- 1 csg vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csg sütőpor
Mivel ez is egy nagyon hamar összedobható finomság, így kezdjük azzal, hogy a sütőt előmelegítjük 170 fokra, a kuglóf formát kivajjazzuk és kilisztezzük. A narancsot és a citromot jó forró vízben alaposan átmossuk, majd mindkettőnek lereszeljük a héját és kipréseljük a levét.
A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként hozzákeverjük, beletesszük a reszelt narancs és citromhéjat is, majd jól összedolgozzuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és apránként a habos vajhoz adjuk, végül a narancs- és a citromlét is belekeverjük.
Csomómentes állagúra kavarjuk és a formába töltjük, majd irány az előmelegített sütő. Körülbelül 50 perc alatt készül el, de tűpróbával ellenőrízzük, hogy átsült-e!
Tálaláskor meghinthetjük porcukorral és kínáljuk lekvárral. Mi sárgadinnyelekvárral fogyasztottuk.