Pisztráng baconben
Halat nálunk bármikor, bármilyen alkalomra készíthetek. Mindannyian szeretjük, lehet az édes vagy sósvízi, főve vagy sütve.
Mostanában egyik kedvencünk a pisztráng, mely időnként egészen megfizethető áron szerepel a bolti kínálatokban. Így aránylag gyakran vásároljuk és ezzel a pofonegyszerű recepttel tökéletes ünnepi fogást varázsolhatunk az asztalra.
Hozzávalók 2 személyre:
- 2 db pisztráng
- 1 csg szeletelt bacon szalonna
- 1 fej fokhagyma
- 1 kisebb citrom
- halak fűszerkeverék
- vaj, a sütőedény kikenéséhez
A pisztrángokat szabadítsuk meg pikkelyeiktől. Ez körültekintő munkát és odafigyelést igényel. Majd mossuk át és irdaljuk be mindkét oldalát. A fokhagymát megpucoljuk és én le szoktam reszelni. A citromot alaposan megmosom forró vízben és vékony szeletekre vágom, majd azokat negyedelem. A halakat kívül, belül megszórom a kifejezetten halas sültekhez gyártott fűszerkeverékkel és a hasüregükbe beledörzsölöm a reszelt fokhagymát és elhelyezek jónéhány citromszeletet is. Ezt követően a külső oldaluk is megkapja a fokhagymás bedözsölést és kevés citromlevet is facsarok rájuk.
A baconszalonna szeletekkel szorosan betekerjük a halakat és kevés fűszert erre is szórunk, majd vajjal kikent sütőtálba helyezzük őket és 200 fokon kb 20-30 percig sütjük őket, hogy szépen megpiruljon a szalonna.
Tálaláshoz én krumplipürét és házi, vödrös savanyúságot kínáltam hozzá, valamint közvetlen fogyasztás előtt mindenki citromlét csöpögtetett rá, ízlés szerint.